Onzekerheid 2

In vervolg op mijn blog getiteld Onzekerheid het volgende: Pas geleden zag ik bij toeval een interview met Bas Heijne over zijn  laatste boek: Leugen & Waarheid. En wat hij in dat interview zei fascineerde me en raakte aan veel van wat ik in de loop van de jaren zelf ben gaan zien als de 'makke' van onze tijd! Het boek heb ik inmiddels besteld, via de plaatselijke boekhandel (zeer aan te bevelen; locaal kopen!). Een verslag over de lezing van dat boek volgt!

Intussen roept wat hij zei deze gedachten bij me op: We hebben genoeg van praatjes! Die horen we meer dan genoeg van politici, reclamemakers, vertegenwoordigers van bedrijven. Maar we vertrouwen ze niet meer! Waar we behoefte aan hebben zijn verhalen! Verhalen die ons helpen om niet alleen onze werkelijkheid en onszelf beter te begrijpen, maar vooral om ons perspectief te bieden op een begaanbare weg naar een goed voelende toekomst. En die ons aanreiken hoe we daaraan kunnen bouwen en welke stappen we individueel en samen kunnen zetten om daar naar toe te werken.

Zelf ben ik dan van mening dat de overlevering van Joden- en christendom daarbij iets wezenlijks te beiden hebben. Die leven immers van dat soort verhalen! Alleen moeten ze wel weer verstaanbaar gemaakt worden voor mensen van nu! En daar heeft het veel te veel en veel te lang aan ontbroken! Dat doet niets af aan wat ze te bieden hebben, juist nu!

Dus kom maar op met verhalen!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.